A házunkat és ablakainkat megvédő redőnyök több alkatrészből összeszerelt eszközök. A redőnyök megannyi előnyének hátterében a szerkezeti felépítésének nagyszerűsége áll.

 

Redőnytok

Az időjárás viszontagságainak ellenálló szerkezet a redőnyléc hosszúságának megfelelő nagyságú. A felhúzása során ebben tekeredik fel a redőny, ezért ez az egyik legfontosabb szerkezeti egység. Ennek köszönhetően a redőny kis helyigénnyel rendelkezik, és tökéletesen illeszkedik az épülethez.

A redőnytokoknak két csoportja van, a tokvégekre helyezett, egy lemezből hajlított és a bontható, két részes tokrendszer. Ezek tökéletes záródásának köszönhetően a csapadék nem jut be a redőnytok belsejébe, ezért nemcsak egy tárolási, hanem egy védelmi funkciót is ellát.

 

Tengely

A hatszögletű tengely acélból készül. A tengelyen magán megtalálhatóak a féder beakasztásának a lehetőségei, ezt követően fűzzük a redőnyre. Emellett az elhelyezett műanyag gyűrűk biztosítják, hogy a tengely ne hagyjon nyomot a redőnypaláston.

A redőnyök méretétől és vastagságától függően 40 vagy 60 mm átmérőjű tengelyt építenek be. Ennek végén a nem motorizált, gurtnis megoldás esetén tárcsa és dugó található.

 

Redőnylécek

A redőnylécek alkotják tulajdonképpen a redőnypalástot, amely a mozgatás során felcsavarodik a tengelyre a redőnytokban. A palást utolsó elemét zárólécnek nevezzük, amelynek kialakítása eltérő a többitől. Ennek az alján, a tökéletes záródás érdekében egy gumitömítés található.

A redőnylécek nagy színválasztéka biztosítja, hogy mindenki megtalálja a kedvére és a házára való legtökéletesebbet.

 

Lefutó

Az ablak szélére felszerelt lefutó vezeti a redőnyléceket, lényegében ebben mozog a redőnypalást. Ennek kialakítása minden esetben a tokhoz illeszkedik. Lehetőség van zajcsillapító kefével is ellátni, ami halkabb működést tesz lehetővé.

 

Hívja szakértőnket! +36302370448