Motoros redőnyök – a motoros redőny ma már nem luxus!

Miért javasoljuk Önnek?

R

Kényelmes

mert nem kell naponta többször minden egyes nyílászárón le illetve felhúzni a redőnyt. Akár egy gombnyomással leengedheti az összes motoros redőnyét. Ez egy elegáns szolgáltatás!

R

Biztonságos

mert a redőnyök programozhatóak is. Akkor is tudjuk mozgatni, amikor elutaztunk valahova hosszabb időre, ezáltal azt a látszatot keltve, mintha valaki otthon lenne. Egy feltolás gátlóval szerelt motoros redőny szinte felfeszíthetetlen.

R

Energiatakarékos

 mert egy jól programozott redőny mellett télen kevesebb lesz a fűtésszámla, fényérzékelő alkalmazásával nyáron pedig hűvösebb lesz az otthonunk, klímának sem kell annyit mennie.

Vezérlési lehetőségek

Kapcsolós rendszerű motoros redőny – “mint a villany…” 

 A típus választásakor számítani kell arra, hogy a redőny és a vezérlés (kapcsoló) között ki kell építeni az elektromos kábelezést, ez többnyire véséssel, falbontással vagy falon kívüli kábelcsatorna felszereléssel jár.

Motoros redőnyök

A rádiós (távirányítós) motorral szerelt redőny – “mint a TV…” 

Ennek a típusnak nagy előnye, hogy könnyebben automatizálható és társítható vezérlés, akár csoportvezérlésről, akár helyi vezérlésről is legyen szó. A telepítésénél nincs szükség falbontással járó elektromos vezeték kiépítésére, mivel nem kapcsoló vezérli, hanem rádiós rendszerű távirányítóval adjuk ki a parancsot a működésre. Ebből adódóan könnyen, gyorsan, tisztán telepíthető. Kényelemesen, könnyen irányítható, hiszen a lakás bármely pontjából működtethetjük a redőnyünket a távirányító segítségével. (Érdekességeket és extrákat talál még oldalunk alján!)

Milyen redőnyhöz javaslunk motorizálást?

A motoros redőnyöket gondos előkészítés és felmérés után szereljük, és -mivel szinte életre szóló minőséget választ- a motorizációhoz kizárólag az alumínium redőnyök termékcsaládját javasoljuk!

Ennek több oka is van:

   az alu redőnyök élettartama, időjárásbiztos tulajdonsága biztosítja, hogy a motorizáció költsége ne 10-15 évre, hanem annál jóval tovább tartó időszakra szóljon

   a motorizált redőnyök nyújtotta biztonságot tovább fokozhatjuk a alumínium redőnyök szinte feltörhetetlen tulajdonságával

 a redőnylécek ennél a termékcsaládnál gyárilag arriterezve vannak (ez a redőnylécek oldalsó fixálását jelenti, hosszabb élettartamot és működési biztonságot adva)

Gondolta volna? 

További extrák és érdekességek!

Jelenlét-szimuláció

A programozható redőnyök esetében hosszabb távollét, nyaralás, üzleti út beállíthatjuk, hogy adott időben (reggel 7 és este 8 órakor például) a redőny fel- illetve lefusson, azt a látszatot keltve, hogy a lakók otthon vannak. Azonban gyakran még ez is kevés, a betörők ezt kifigyelhetik, ezért a beprogramozott időt akár egy programórával módosíthatjuk, eltolhatjuk randomszerűen. Ilyenkor például reggel 7 óra körül és este 8 óra körül történik a redőny mozgatása.

Akadályérzékelés

A motorizált redőny képes érzékelni, hogy jelentős méretű tárgy állt a leengedés útjába, ilyenkor  megállítja magát, és nem történhet kár, vagy személyi sérülés.

Lefagyás elleni védelem

Telén, kora tavasszal hó, vagy víz fagyhat a redőny záróléce köré, ezt a motor érzékeli, és megállítja a működést, nem tépi tovább a redőnypalástot.

Kedvenc pozíció

Beállítható pozíció, ami nem az alsó, vagy felső végállás. Kényelmes lehet akkor, ha tudjuk, hogy reggel mire szeretnénk ébredni, vagy milyen szűrt fényt szeretnénk kora este, esetleg milyen enyhe szellőzést szeretnénk éjszakára hagyni.

REDŐNYÖK KIVITEL SZERINT

Külső tokos redőny

(Talán a legelterjedtebb típus, a nyílászáró külső oldalára helyezik, utólag is könnyedén felszerelhetők szinte minden nyílászáróra.)

Vakolható tokos redőny

(Az épület külső vakolatához igazítható, rendkívül esztétikus megoldás.)

Belső (vagy felső) tokos redőny

( A falban, „rejtve” található, ez a rendszer csak a nyílászáróval együtt, egy időben építhető be. Ezt ráépíthető tokos kivitelnek is hívhatjuk.)

Szúnyoghálóval kombinált külső redőny

(Mára már általánosan elterjedt, praktikus megoldás az árnyékolás és a rovarbiztonság területén.)

Ne habozzon! Kérjen ajánlatot egyszerűen, gyorsan!

Hívja szakértőnket! +36302370448