GYIK, FAQ, Kisokos, Tudástár, Szakmai ismeretek –

bárhogy is hívjuk, reméljük anyagunk segítségére lesz a tájékozódásban és a helyes döntés meghozatalában!

Mi az a külső tokos redőny?

A redőny tokja („doboza”) az épület külső oldalán található, könnyen telepíthető, szerelhető. A legelterjedtebb típus.

Mi az a belső (felső) tokos redőny?

A redőny tokja („doboza”) az ablaktest felett, arra ráépítveaz épületen belül található. Igen népszerű megoldás volt a korábbi évtizedek fa redőnyeinél, de ma is gyakori, hiszen belülről karbantartható, és nem látszik kívülről. Szigetelésére kiemelt figyelmet fordítunk.

Mi az a vakolható tokos redőny?

Szerkezetileg egy külső tokos redőny, azonban úgy alakítottuk ki szerkezeti felépítését, hogy homlokzati oldala vakolás fogadására alkalmas legyen, így az épület megjelenésén nem változtat, magyarul „eltüntettük”.

Mi a redőnyléc?

A redőnyléc a redőny leginkább látványos része, ezekből épül fel a redőnytest, a palást. Anyagát és színét tekintve is igen sokféle lehet.

Mi az a záróléc?

A záróléc a legalsó redőnyléc, ami a párkányra érkezik.Általában alumínium, és gumi tömítéssel ellátott.

Mi az az automata?

Az automata az ablakon belül található, funkciója gyűjteni és kezelni a gurtnit, vagy körzsinórt, amivel működtetjük a redőnyt.

Alumínium vagy műanyag?

Mikor mit. Nincs olyan, hogy „kötelező”. Természetesen az alumínium redőny magasabb minőséget, elegánsabb kivitelt jelent, de a műanyag redőnyök is kiváló minőségűek. Motoros redőnyöknél az alumínium kötelező!

A motoros redőny tényleg megfizethetetlen?

A kényelmi haszna mindenképp J Mára már fejlődött annyit a technológia, hogy átgondolva, de mindenki belevághat.

Mi az a kombi redőny?

A kombi redőny olyan, általában külső tokos szerkezetű redőnytípus, mel esetében a mobil, függőlegesen mozgatható szúnyoghálót a redőnytokba, „dobozba” építjük, így egyszerre kényelmes és helytakarékos.

Mi a redőny lefutó?

A redőnylefutó az ablak két oldalán, a redőnylécek szélén található vezetősín, melynek belseje gumis, vagy kefés anyaggal van kitöltve, ezáltal a csendesebb és tartósabb működést segítjük elő.

Mi az az arriterezés?

Az arriterezés a redőnylécek oldalsó összefűzését jelenti, mely kifejezetten alumínium redőnyöknél általános. A redőnyök időtállóságát hivatott növelni. Motoros redőnynél kötelező.

A műanyag redőnyök színes kivitelű fajtái UV állók?

Természetesen. Nem UV álló redőnyt nem forgalmazunk.

A fehér redőnyök besárgulnak idővel?

Átlagos környezetben kizárt, a redőny teljes élettartama alatt fehér marad.

Karbantartás szükséges?

Alapvetően azt javasoljuk, hogy rendeltetésszerűen használják a redőnyt, hívják fel gyermekeik figyelmét arra, hogy a redőny nem játék. Ritkán használt helységekben, ahol gyakran leengedve van a redőny, ott is mozgassuk időnként meg. Ne erőltessünk semmit, gondoskodóan bánjunk vele. Takarításnál is „ésszel” tegyük a dolgunkat. Esetleges befagyásnál ne erőltessük.

Körzsinór, vagy gurtni?

Némileg „ízlés” dolga, azonban a körzsinór különösen azokra a helyekre ajánlott, ahol igencsak ki van centizve a szükséges hely.

Mi az a perforálatlan léc?

A redőnyök felső lécei gyakran perforálatlanok, amik azért hasznosak, mert emiatt a nem teljesen vízszintes párkányokra is kiválóan illeszkedik és érkezik a redőny.

A redőny tengelye milyen anyagból készül?

Alapvetően a redőny mérete, szélessége határozza ezt meg. Kisebb redőnyöknél elegendő lehet a műanyag, nagyobbaknál az acél tengely. Mivel jelentős árkülönbség nincs, ezért mi gyakran javasoljuk minden esetben az acéltengelyt. Kínálatunkban természetesen megtalálják.

Mi az a redőny előkészítés?

A redőnyelőkészítés kérdése a nyílászáró megrendelés része. Kollégáink azért kérdezik egy-egy ablak vásárlásánál, mert a redőny későbbi fogadására némi hely szükséges oldalt és felül.

Árajánlat kérés
A honlapunkon található árak bruttó irányárak, melyek szaküzletenként eltérhetnek, és nem minősülnek ajánlattételnek. A honlapon szereplő képek illusztrációk!
Ajtó Ablak Beltéri ajtó Parketta Garázskapu Hőszigetelés Párkány Ipari kapu LED világítás

Miért a JOLA?
Hívja szakértőnket! +36302370448