A reluxa nagyon népszerű belső árnyékolástechnikai megoldás, melyet az ablak síkjára, belülre szerelnek fel. Irodák, középületek számára nyújtja az egyik legjobb megoldást. Nem zárja ki teljesen a fényt, csak megszűri azt annyira, hogy ne kelljen villanyt kapcsolni, viszont a meleg beáradását gátolja. Munkahelyeken pontosan ezért is lehet ideális választás.

Kényelmes, hasznos és rendkívül költséghatékony mindenki számára elérhető megoldást kínál, egyszerű használattal. Alumínium lamellákból épül fel, így igen időtálló és strapabíró. Akkor mégis mi az oka, hogy ha körülnézünk, szinte mindenhol össze-vissza lógó, meggyötört, lehajlott, horpadt, összetört reluxákat látunk? Mint a redőnyök, a reluxák is körültekintő használat mellett évekig, évtizedekig könnyíthetik meg életünket. De ehhez kell, hogy megfelelően használjuk, óvjuk azokat.

Mit tehetünk, hogy mégis tartós maradjon?

  • Ne feledkezzünk el róla, hogy hiába hasonlít szerkezetileg a redőnyre, nem olyan stabil! Míg a redőnynek jó erősen kell húzni a zsinórját, addig a reluxát, finoman, óvatosan kell kezelni. Ha elkezdjük ugyanolyan erővel húzni, könnyen lehet, hogy túlhúzzuk, így megfeszül, elakad, beakad vagy akár össze is csomósodhat. Lassan, odafigyelve kell húzni a madzagot, elérve a megfelelő magasságot, így nem lehet vele gond.
  • Alternatív kezelési lehetőség az üvegpálcás kezelés, ami annyiban különbözik a bovdenes mozgatástól, hogy egy kardáncsukló segítségével könnyen állíhatók a lamellák, sőt, színben is harmonizálható reluxánk megjelenéséhez.
  • Mivel az ablak síkján, belül helyezkedik el, megfelelő ápolást is igényel. Ha tudjuk a módját, pillanatok alatt tisztává lehet varázsolni: be kell állítani az elemeket úgy, hogy összefüggő felületet kapjunk, ezután már gyerekjáték a portörlés fentről lefelé egy egyszerű mozdulattal. Fontos, hogy ne lentről felfelé, mert úgy szétfeszíthetjük az elemeket!
  • Ne hagyjuk, hogy kíváncsiságunk erősebb legyen, mint a lamellák. Nem szabad szétfeszegetni. Biztos mindenkinek volt már minden lében kanál, kíváncsiskodó szomszédja, aki azonnal rohan az ablakhoz, hogy megtudja mi történik az utcán vagy a szomszédban, a nagy sietségben szétfeszítve a reluxa lamelláit. Ezzel az óvatlan gyors mozdulattal elég komoly károkat is okozhatnak, a feszegetés hatására megtörik, elhajlik a lapja, így már nem tudja ellátni megfelelően funkcióját.
  • Figyeljünk a zsinórokra, csak addig húzzuk, amíg engedik. Gyakori hiba, hogy akkor is húzzuk, amikor már teljesen fenn van a reluxa, így túlfeszítjük a zsinórt. Ez is gyakran meghibásodáshoz vezet, figyeljünk!

Megfelelő használat mellett tökéletes kiegészítője lehet irodánknak, otthonunknak. Népszerűségének köszönhetően festett, szinterezett kivitelben is elérhető, így igazodva otthonunk belső teréhez.

Fazekas Róbert termékmenedzser

Hívja szakértőnket! +36302370448