Javaslatok a redőny hosszú élettartamának megőrzése érdekében:

Az első használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót, és mindenekelőtt ügyeljen a biztonsági előírásokra. Redőnyét minden esetben becsomagolás előtt kipróbáljuk, beállítjuk! Azok a károk, melyek a kezelési és karbantartási előírások be nem tartása miatt keletkeznek, illetve a helytelen szállításból és felszerelésből erednek nem tartoznak a garanciális hibák körébe. Műanyag termékeinkre 12 hónap garanciát, alumínium termékeinkre 24 hónap garanciát vállalunk. A motoros működtetésű termékekbe Revolution márkájú motorok kerülnek beszerelésre, melyre 6 éves gyártói garancia biztosított a vezérlésekre pedig 2 év garanciát vállalunk.

SZAKSZERŰ BESZERELÉS

Minden esetben szakember végezze a termék beszerelését! A nem megfelelő beszerelés rongálhatja a szerkezeteket, s a keletkezett sérülések már a használat kezdetén hibákat okozhatnak, ezért sok kellemetlenségtől és nem utolsó sorban költségtől kímélhetjük meg magunkat, ha körültekintően végeztetjük a beszerelést, amelynek eredményeképpen a jótállás sem vész el. Az árnyékoló motorok a fenti árak szerint próbakábelről lepróbáljuk, a szükséges beállításokat elvégezzük, de a hálózatba való bekötést kizárólag érintésvédelmi vizsgával rendelkező villanyszerelő szakember végezheti.

REDŐNYÖK AKADÁLYMENTESÍTÉSE

A redőny használata előtt minden esetben győződjön meg róla, hogy árnyékolástechnikái eszköze mozgatását semmilyen külső tényező nem akadályozza. Minden fel- és lehúzás előtt ellenőrizze, hogy nincs-e működtetést gátló tárgy a szerkezet útjában. Ily módon könnyen elkerülhető a szerkezet károsodása. A beszerelés alkalmával az első leeresztésnél előfordulhat, hogy a lécek zárása nem tökéletes, ez többszöri határozott le-fel mozdítással könnyedén helyreállítható.

KÖRÜLTEKINTŐ MŰKÖDTETÉS

Attól függően, hogy milyen hajtásmódú eszközzel állunk szemben – gurtnis vagy elektromos – különböző részletekre kell figyelni a működtetés során. A gurtnival mozgatható redőnyök esetében a leengedés és felhúzás során az egyenletes mozgatásra kell törekedni annak érdekében, hogy a hirtelen leesés vagy felrántás ne károsítsa a szerkezetet. A gurtni oldalirányú mozgatása a heveder idő előtti elhasználódásához vezethet, valamint, ezáltal félretekeredhet, mely a redőny működésének zavarát okozhatja. A redőnyt soha ne tolja fel, mert a tekeredés fellazulásával beszorulhat, károsodhat a palást. Feltolás gátló beépítése esetén, a feltolás gátló csak leengedett helyzetben jól beállított végállás mellett funkcionál. A redőnyt soha ne terhelje pótsúllyal. A távvezérelt, elektromos hajtású árnyékolók mozgatása a legegyszerűbb. A vezérlés nem megfelelő működésének oka általában a többszöri egymás után történő használat során felmelegedő hő védő kapcsoló lehet, melynek következtében a szerkezet átmenetileg leállhat. A probléma orvoslásához pár perces pihentetés elegendő, hogy a szerkezet újra működésbe lépjen.

FIGYELJÜK AZ IDŐJÁRÁS VÁLTOZÁSÁT!

A redőnyök előnye, hogy védik az ablakokat az időjárás viszontagságaitól, ezért esőben vagy heves viharban tanácsos leengedni azokat. Erős szél esetén zárja be az ablakot! Ügyeljen arra, hogy távollétében se forduljon elő huzat. A zárt redőnyök nyitott ablak mellett csak a minőségi tanúsítványban előírt szélnyomásnak tudnak ellenállni. Ajánlatos a redőnyt hőség idején napárnyékolóként is használni. Ebben az esetben a redőnyt ne húzza le teljesen, azért, hogy a redőny mögötti légmozgás ezzel biztosított legyen. A műanyag redőnyök esetében a deformálódás veszélye ily módon lényegesen csökkenthető. Amennyiben a hálózatot villámcsapás okozta túlfeszültség éri, a redőnymotorok működése rendellenessé válhat, elromolhat. Ebben az esetben, kérje szakember segítségét!

TISZTÍTÁS ÉS ÁPOLÁS

Árnyékolástechnikái eszközeink” a rendeltetésszerű használat során nem károsodhatnak, az idő múlásával azonban koszolódhatnak. A redőnyökre rakódott szennyeződéseket puha ronggyal és langyos vízzel könnyen és gyorsan el lehet távolítani, míg az oldószer vagy alkohol tartalmú tisztítószerek, súrolószerek koptatják a lamellákat, így azokon könnyebben megkötnek a szennyeződések. A vezető sínekből a koszt és az idegen tárgyakat ajánlatos eltávolítani. Karbantartási, javítási munkákat csak képzett szakember végezhet, amikhez kizárólag eredeti pótalkatrész alkalmazható.

TOVÁBBI JAVASLATOK

Szúnyoghálós, kombi redőny esetén ügyeljünk arra, hogy a redőnypalást teljesen leengedett állapotában a szúnyoghálót ne húzzuk le (feszítsük ki), mert a feltolás gátló azt kiszakíthatja! Ne hagyjuk huzamosabb ideig leengedett redőny mellett bukó állásban az ablakot, mert párásodás léphet fel a redőny és az ablak felületén. Erre különösen az őszi idő beálltakor érdemes odafigyelni. Fagypont alatti külső hőmérséklet esetén, pedig akár jégképződés is előfordulhat, így a palást könnyen lefagyhat a könyöklőhöz, valamint az automata vezérlésű redőnynél fagy esetén az automatika kikapcsolása előfordulhat. Ha párásodás lépett fel, akkor egy puha törlőkendővel itassuk fel a vizet és töröljük szárazra a felületet. Soha ne locsoljuk huzamosabb ideig, nagy mennyiségű vízzel árnyékolástechnikái eszközeinket. Biztonság szempontjából fontos megjegyezni, hogy az árnyékoló nem gátolja az ablakból történő kiesést, ezért a nyitott ablak előtt leengedett árnyékolóhoz ne engedjük közel a kis gyermekeket!

Hívja szakértőnket! +36302370448