A fizikai behatolások elleni megoldások egyik lehetséges módja a nyílászárók redőnnyel történő lefedése, amely a védelmen túl természetesen további, nem elhanyagolható funkciókat is betölt.

  • védelem a betekintés ellen
  • védelem a fény- és hangártalom ellen

A redőnyök számtalan verziója közül a „Védelem” szempontjából (is) az általunk leginkább tanácsolt típus (alapanyag szempontjából), az alumínium redőnyök csoportja.

Hogy miért?

A műanyag redőnyök hajlékonyságuk miatt csak korlátozottan képesek biztonsági feladatokat ellátni, mert bizonyos esetekben egyszerű mozdulattal kipattinthatók a levezető sínből. Általános megoldás az alsó lécre szerelt tolózár vagy lakatpánt szerelése, ennek azonban természetesen esztétikai hátrányai lehetnek. Persze: ízlések és pofonok…

Az utóbbi években gyorsan és nagy számban terjedtek el az alumíniumból készült redőnyök. Merevebb anyaga és a tengelyre történő rúgós rögzítésének köszönhető, hogy meggátolja a feltolást, de természetesen csak teljesen leengedett állapotában! A felső zárást biztosító megoldások között a speciális kialakítású rugós feltolásgátló a leghatékonyabb, különösen a motoros változatoknál, melyeknek több előnyét is kiemelnénk:

  • programozható, így a betörők „terepfelmérését” akkor is megzavarja, ha hosszabb időre elhagyjuk otthonunkat
  • minden esetben alumíniumból készül, tehát esély sincs gyengébb műanyag redőnnyel kiváltani
  • kényelmes, esztétikus, és már egyáltalán nem luxus!

Sajátos módon azonban sok félreértés származik ebből, sőt egyes megrendelők ennek alapján még lehetetlen kívánságokat is megfogalmaznak. Előfordul, hogy a részbeni fénybeáramlás érdekében félig leengedett redőnytől is ugyanazt a védelmet várják el, mint amelyet teljesen zárt állapában képes biztosítani.

Az alumíniumból készült redőnyök léceinek méretválasztéka lehetővé teszi, hogy a lefedett nyílászáró felületéhez és a védelem szintjéhez igazítva válasszuk ki a legkisebb, általában az ablakokra készülő 37 mm-től, a garázskapun használt 77 mm-es lamella magasságú változatig.

Már kis méretekben is motoros meghajtást igénylő nagy súlya és magas ára miatt kevésbé terjedt el a húzott profilokból készülő valódi biztonsági alumínium redőny, amelynek a mechanikai védelmi képessége vetekszik az acélpalástú redőnyökével!

Összegezve mindenképp arra bíztatjuk Kedves Ügyfeleinket, hogy kérje ki szakember segítségét, mielőtt belevágna a beruházásba!

Végezetül egy friss, szombathelyi munkánk. (Dió színű műanyag ablakok, hozzá illő dió alumínium redőnnyel, távirányítós működtetéssel.

Hívja szakértőnket! +36302370448