Manapság egyre több ház ablakainál találkozhatunk redőnnyel. Ez nem is csoda, tekintve, hogy mennyi előnye van. Ma már a redőnyök megannyi fajtájának ismeretében dönthetünk, hogy a ház fekvésének és a többi nyílászárónak a figyelembe vételével választhassuk ki a legmegfelelőbbet. Azonban nem kell aggódnunk, bizonyos előnyöket a fajtától függetlenül minden esetben megtapasztalhatunk.

 

Biztonság

A redőny lényegében egy plusz akadályt képez az idegenek számára, ezért fokozza a ház biztonságát. Sokkal nehezebb behatolni a leeresztett redőnnyel védett ablakokon, mintha csak belülről egy-egy függöny takarná a szobát.

 

A fény ellen

A redőnyök alapvető szerepe a beeső fény mennyiségének szabályozása. Ugyanis ennek segítségével ezt sokkal egyszerűbb befolyásolhatjuk, mint például egy sötétítő függönnyel. A redőny helyzetének változtatásával a napszaknak megfelelően dönthetjük el, hogy éppen milyen erősségű fényre van szükségünk a szobában. Hatásosabban érhetjük el vele mind a teljes sötétséget, mind a kellő félhomályt, mint a függönnyel.

 

Hangszigetelés

A redőnyök lamelláinak köszönhetően bizonyos mértékű hangszigetelés is biztosított. A redőny leeresztésével kizárhatjuk a szomszéd kutyájának ugatását, vagy a ház előtt elhaladó autók hangját. Ezzel együtt lehetőségünk van a szobából kiszűrődő hangokat is tompítani, így a kíváncsi fülek továbbra is kíváncsiak maradnak.

 

Hőszigetelés

A redőnyök egyik, talán legfontosabb tulajdonsága a hőszigetelés. A nyári időszakban leeresztett redőnyök nagyon sok hőt felfognak, így segítségünkre lehetnek a lakás levegőjének hűvösen tartásában. Ez igazán jó megoldás, főleg a hosszantartó kánikulában.

Azonban nemcsak a nagy melegben, hanem a téli időszakban is hasznát vehetjük a redőnynek. Ugyanis a leeresztett redőnyök igen számottevően, akár 15-20 százalékkal is csökkenthetik a fűtési költségeket, hiszen szigetelő rétegként funkcionálnak az ablak előtt. Ennek mértéke az üveg nagyságától és a redőnyök kialakításától függ, de minden esetben érezhető jótékony hatásuk.

 

Hívja szakértőnket! +36302370448