“Csináld magad” vs. Beépítők – pár gondolat a szakképzett munkaerőről

 

Az internet világában egyre több olyan blogbejegyzés, videó születik, vagy egymást segítő csoportok jönnek létre az egyes közösségi portálokon, weboldalakon stb., amelyek azzal foglalkoznak, hogy hogyan is lehet

egy-egy munkát saját magunk által otthon is elvégezni.

Az ilyen kezdeményezésekből egészen elképesztő,

• kreatív megoldások is születtek/születnek,

arról nem is beszélve, hogy sok esetben valljuk be őszintén, hogy

• pénztálcakímélőbb is ez a megoldási lehetőség.

Azonban be kell látni, hogy bizonyos esetekben már túl kell lépni az egyéni „Csináld magad!” megoldástól, ahol sok esetben a Google a barátunk, és

szakember tudását kell igénybe vennünk.

Bizonyára mindenki ismeri Mekk Elek kedves történeteit. Több generáció nőtt fel bájos ügyetlenkedésein, aminek a következményeit végül mindig a megbízói viselték. Nincs ez másképp a beépítők világában sem azzal a különbséggel, hogy ha nem a megfelelő tudással rendelkezik az, aki ilyen munkát végez, a következményre vonatkozó érzések már messze távol állnak a kedves és bájos jelzőktől.

például rögtön az általa elvégzendő munka első állomásánál, vagyis a méretvételnél milliméter pontosan, precízen meg tudja határozni a szükséges méreteket. Ennek a jelentősége akkor jelenik meg, amikor a megrendelt, majd leszállított termék beépítésére kerülne sor, ámde a méretek hibásak. Ennek a következménye jellemzően az, hogy egyfelől csúsznak a munkálatok, ami egy építkezés vagy felújítás során, pláne, ha a minden majdhogynem napra pontosan ki van számolva rendkívül kellemetlen, illetve, ami ennél is súlyosabb következménye a tévedésnek, az az, hogy sok esetben újra el kell készíteni a kérdéses terméket/termékeket, ami pedig előre nem kalkulált költségtöbblettel jár.

Hiába rendelkezik valaki már valamilyen szintű és mértékű tudással, az egyes termékek beépítéséhez – legyen szó ablakról, ajtóról, redőnyről, vagy garázskapuról, stb. – bizony

speciális szaktudás szükséges a fel- illetve beszerelési munkálatok során.

Ehhez megfelelő eszközök, szerszámok is szükségesek, amelyek valljuk be őszintén, hogy nem egy átlagos családi háztartás szerszámkészletének a részét szokták képezni.

Sajnos találkoztunk olyan esettel is, amikor a Kedves Vevő által megrendelt termék el lett készítve, le lett szállítva az illetékes Jola boltba, azonban kellő rutin és odafigyelés hiányában a kérdéses termék, átvételt követő szállítása során következett be károsodás. Nem is gondolnánk, hogy a helytelen szállítás során is bekövetkezhet komolyabb kár, ami jobb esetben csupán a termék megjelenésében, rosszabb esetben azonban már funkcionalitásában okozhat kellemetlen következményeket.

Egy szakképesítéssel rendelkező beépítő nem csak

• időben gyorsabb,
• de az általa elvégzett munka eredménye megbízható,
• időtálló és tartós lesz.

Arról nem is beszélve, hogy

Éppen ezért a Jola cégcsoporton belül működő üzletek képviselői, csak megfelelő szakképesítéssel, szaktudással és gyakorlattal rendelkező beépítőket ajánlanak.