A szúnyoghálóknak régen csupán annyi feladata volt, hogy távol tartsa a nem kívánatos rovarokat. Azonban a nyílászárók kiegészítőjénél ma már több fontos részletre is érdemes odafigyelni. Lássuk, mi alapján érdemes szúnyoghálót választani!

A szúnyogháló előnyei:
Először is érdemes néhány szót ejteni a szúnyoghálók előnyéről.
Természetesen a legfőbb pozitívuma egyben a funkciója is. Megvédi a lakást a repülő rovaroktól, ezért bármikor bátran nyitva lehet hagyni az ablakot, azon garantáltan nem jut be sem légy, sem lepke, sem darázs.
Anyaga általában üvegszálas és rugalmas, aminek igen nagy a szakítószilárdsága. Szövése sűrű, ugyanakkor vékony is, ezért nem veszti el fényét a szoba.

A megfelelő típus
Ma már megannyi típusa alakult ki a szúnyoghálóknak, amelyeknek nem csak a kivitelezése, de a színe és a felszerelési módja is eltérő. Mindenképpen érdemes megismerni a lehetőségeket a döntést megelőzően, hogy így a számunkra legmegfelelőbbet tudjuk kiválasztani.
A későbbiekben az oldalon közölt cikksorozatban körbejárjuk a ma kapható szúnyogháló típusokat. Ezek bemutatása során kihangsúlyozzák az egyes fajták előnyeit és hátrányait.

Az ár
Sokak számára – nem meglepő módon – a vásárláskor fontos szempont a szúnyogháló ára. Azonban ez az egyes típusoktól, azok méretétől, kivitelezésétől és színétől is függ. Éppen ezért érdemes az egyedi kívánalmaknak megfelelő árajánlatot kérni, ami segít a pontosabb értékek feltérképezésében.

Átjárhatóság
Ma már sok háztartásban vannak kisállatok, amelyek időnként a szabadba vágynak. Fontos, hogy ebben az esetben odafigyeljünk arra, hogy a szúnyogháló ne csak az emberek számára legyen átjárható. Tartsuk szem előtt, hogy kis kedvenceink is egyszerűen ki-be járkálhassanak.

A védelem
Bár a szúnyoghálók mindegyik fajtája megvéd a rovarok ellen, fontos, hogy a szabadban szálló pihéket, faleveleket és virágszirmokat se engedje a lakásba.
Azonban emellett minden esetben ügyelni kell arra, hogy ne akadályozza a fény és a levegő áramlását se.

 

szúnyog

Hívja szakértőnket! +36302370448