Műanyag redőnyök extrudált műanyag alapanyagokból és alapjaiban lindab lemezekből készülnek a szükséges kiegészítő alkatrészekkel megerősítve, amelyek biztosítják a késztermék funkcionális működését.

A redőnygyártás 10 lépése videókkal:

A termék elkészítésénél a méreteknek megfelelő lindab lemez leszabása az első feladat.

 

Ezt követően a lemez – élhajlítógépen történő – tok méretre történő lehajlítása történik meg a pontos illeszkedés és a kiegészítő alkatrészek (alumínium oldalpofák) pontos illeszkedésének kialakítása céljából.

A redőny konstrukciójának megfelelően a belső és kiegészítő alkatrészek méretre szabása a következő lépés.

 

A redőny lehet

  • sima,
  • szúnyoghálóval kombinált,
  • osztott vagy
  • vakolható külső tokos.

Egyéb szempontok szerint:

Külső tokos

Vakolható külsőtokos

Belső tokos

Szúnyoghálóval kombinált

A szükséges belső alkatrészek a teljesség igénye nélkül a következők lehetnek konstrukció függvényében: lamellák, alumínium záróléc, műanyag vagy fém tengely, szúnyogháló és fix akasztó rendszer a rendeltetésszerű működtetés biztosításához.

A következő fázisban megtörténik a tok rész kialakítása és összeszerelése a tartó elemekkel, az oldalpofákkal, miután ezek a szerkezeti egységek rögzítése megtörtént a szerelés folyamatában a belső mozgást biztosító alkatrészek kerülnek behelyezésre.

A tengelyek akadálymentes mozgását biztosító csapágyas tengely végekkel kerülnek behelyezésre, a kiválasztott működtető szerkezet jellegének megfelelően, amely lehet gurtnis vagy zsinóros kivitel.

 

Miután ezeket az alkatrészeket beillesztjük, rögzítésre kerül a redőny extrudált műanyagból készült palást része, amely a megalkotott késztermék azon felülete, amely a fényzárást valósítja meg.

A készre szerelt termék működőképességének ellenőrzését követően átkerül a szállításelőkészítő részlegre, ahol védőcsomagolással lesz ellátva és a szükséges tartozékokat csomagolják a termék mellé. Minden termék egyedi azonosítóval rendelkezik, amit minden csomagon feltüntetnek.

Ezt követően a tároló állványokon kerülnek elhelyezésre a sérülések elkerülése céljából, majd innen az adott régióba kiszállítására a gépkocsiban egyedi rendnek megfelelően kerülnek behelyezésre plusz csomagoló anyagok felhasználásával, amelyek a szállítás során hivatottak a termékek állagának megóvását szolgálni.

Hívja szakértőnket! +36302370448