Poloska invázió

A természet, az időjárás átalakulása és ennek hatásai, míg több fórumon, érthetetlen okokból még mindig vita tárgyát képezik, addig a mindennapok embere számára ez a folyamat már bizony egyértelmű. Ha figyelünk, a környezetünkre bizony feltűnik, hogy például olyan új rovar és növényfajok honosodtak meg, amelyek még pár évtizede még teljesen ismeretlennek számítottak errefelé.

Invazív mexikói vizibojt

Mexikói Vizibojt invazív fajunk

Ennek a folyamatnak az egyik rendkívül bosszantó hatása, ami az elmúlt pár évben kezdődött és megoldás bizony sajnos még nincs rá, az az őszi poloskainvázió. Ahogy beköszönt az ősz igazi csípős oldala ennek a folyamatnak az intenzitása csak fokozódik, nem kis bosszankodást okozva ezzel mindenki számára. Jelen cikk szerzője nem fogja megváltani a világot ezzel az írásával, de a rovarhálók oldaláról, talán tud egy-két ötletet, gondolatot adni az otthoni védekezési praktikákhoz.

Irdatlan poloska invázió

Irdatlan Poloska hadjárat

Ezek a bosszantó kis lények bizony rákényszerítenek bennünket arra, hogy tudatosabban gondoljuk át lakásunk/házunk rovarháló rendszerének a kialakítását. Ennek során tehát célszerű odafigyelni arra, hogy a hatékony szellőztetés érdekében legyenek olyan, a légmozgást lehetőleg elősegítő helyre feltett rovarhálók, amelyek hermetikusan illeszkednek a nyílászárók felületére.

Ablakok, vagy bukó- nyíló ajtókra vonatkozóan a JOLA cégcsoport több lehetőséget tud ajánlani, és egyben biztosítani a Tisztelt Olvasók számára. Az egyik a kívülről szerelt, a másik pedig az ablakba, pontosabban a falcba szerelt rovarháló lesz. (bővebben: Fix szúnyoghálók) Az előbbi esetben a szúnyoghálónkat a rögzítést követően már egyáltalán nem tudjuk elmozdítani, szemben az utóbbi változattal, amit kellő körültekintés, és odafigyelés mellett, akár mi magunk is könnyedén le tudunk venni, illetve vissza tudjuk tenni. (Rovarháló tisztításánál, vagy egy lakásfelújításnál, a rovarháló védelme érdekében stb. lehet ennek jelentősége – Kefés szúnyoghálók)

Ezen kollekció bővült egy új taggal a kefés szúnyoghálók családjával amiről részletesen a fenti linken tudnak tájékozódni a kedves olvasók. Mivel ez a változat is hermetikusan illeszkedik nyitott ablakunk, vagy bukó-nyíló ajtónk tokjára, ezért a fixen rögzített társával együtt teljes mértékben alkalmas arra, hogy meggátolja bármilyen rovar belső légtérbe történő bejutását.

Kefés fix alukeretes szúnyogháló

Kefés fix alumínium szúnyoghálóink

A fix és fix falcos változat megrendelhető PVC, vagy alumínium kerettel, és bármely változatba, bármely a JOLA cégcsoport által forgalmazott hálótípust be lehet illeszteni.

A kefés fix alumínium keretes termék is készíthető az alábbi felsorolásból választott hálótípussal. Legyen szó tehát Csíkos, vagy Pollenszűrős, esetleg „Kutyabiztos” rovarhálóról, a választás a Tisztelt Olvasón múlik!

A bejárati ajtók, terasz- vagy erkélyajtók esetében is több lehetőség áll az érdeklődők rendelkezésére. Amennyiben az őszi poloskainváziót is figyelembe veszi a Tisztelt Olvasó annak a kérdésnek az eldöntésében, hogy hol milyen rendszer kerüljön elhelyezésre, akkor nem csak arra célszerű tekintettel lenni, hogy becsukott állapotban melyik fog hermetikusabban záródni, de ügyelni kell arra is, hogy nyitott állapotban ne legyenek olyan rések, ahol ezek a kis bosszantó lények meg tudnak bújni, taktikusan kivárva a számukra kedvező lehetőséget a lakásba történő későbbi bejutásra. Ezekre a szempontokra a JOLA cégcsoportnál igen népszerű, ún. Nyitható szúnyoghálók nyújtanak megoldást.

Ennek az alumínium alapanyagból készült rendszernek az ajtó része, amennyiben jól vették le a méreteket akkor, pontosan illeszkedni fog a keretére. Mivel pedig nincsenek rések az illeszkedésnél, zárása pedig mágnes segítségével történik, ezért őszi használata során csak arra kell ügyelni, hogy kizárólag addig legyen nyitva, ameddig okvetlenül szükséges.

A fentiekben felsorolt termékek azok amelyek a poloskákat megfelelő méretezésük és kivitelezésük következtében nagy biztonsággal kizárják otthonunk belső terétől.

A mobil rendszerek rolós vízszintes és függőleges valamint a redőnyökbe szerelt szúnyoghálók ezek ellen a mászó bogarak ellen nem nyújtanak maradéktalan védelmet, a legyek, szúnyogok kizárására alkalmasak mivel a működésük jellegéből és konstrukciójuk következtében maradnak nyitott rések amiket ezek a furfangos mászó bogarak sikeresen megtalálnak és kihasználják a lehetőséget a bejutásra.

A poloskainváziót, ha megakadályozni nem is, de kis körültekintéssel és odafigyeléssel mérsékelni bizony tudjuk. Amennyiben a Tisztelt Olvasónak további kérdései lennének a fentiekkel kapcsolatban, forduljon bizalommal az Önhöz legközelebb eső Jola szaküzlet munkatársaihoz!

Hívja szakértőnket! +36302370448